dinsdag 22 juli 2014

Wat nou weer.


Tja, had ik nog maar net aangegeven het even rustig aan te doen op dit blog omdat er betrekkelijke rust is rond mijn persoontje en het ziekteproces en dan gebeuren er gelijk weer zaken die deze situatie weer veranderen. Twee dingen. Eén, een koortsaanval die me tot actie dwong en twee, een bericht van een vriendin/lotgenote.

Om maar met het eerste te beginnen. Afgelopen woensdagnacht werd ik wakker en bleek dat ik koorts had. Dat gebeurt wel eens, maar deze keer was de koorts wat hoger en overschreed een grens, waarop ik contact met het ziekenhuis moet opnemen. De donderdagochtend had ik nog steeds te hoge koorts. Ik heb uiteindelijk met de afdeling van mijn behandelend arts gebeld, en kreeg te horen dat ik gelijk langs moest komen. In het ziekenhuis heb ik geen dokter gezien, maar werd de controle en de voorgestelde handelwijze door een verpleegkundige gedaan. Gelukkig zakte de koorts in de loop van de ochtend en was verdere actie niet nodig. Wel weer bloedprikken natuurlijk en ik kreeg wat aanvullende instructies. Een vervelend toeval? Ik weet het niet, en ik ga maar weer gewoon door waar ik gebleven was. Hopelijk zijn de bloedwaarden stabiel gebleven. Maar ja, die uitslag zal nog wat op zich laten wachten.

Gister regende het en ben ik met Anita, Kaj en de twee kleintjes naar Monkey-Town geweest. Prachtig. Ik voel me in zo’n situatie altijd weer een heel stuk jonger. Toen ik thuis kwam en de mail nakeek, werd ik geraakt door een bericht van een lotgenote, die te horen had gekregen dat het mis is, en dat er curatief geen behandeling voor is. Palliatief aan de chemo’s, en dan maar hopen dat de boel geremd kan worden. Gelukkig is ze erg positief, en wil ze zo veel mogelijk haar leven volgens haar plan invullen. Eerst gaat ze nog op vakantie en zodra ze weer thuis is komen we als groep bij elkaar. Een dag die met regen begon eindigde met figuurlijke regen.

Vandaag scheen de zon weer. Letterlijk, en ik zorg zelf wel voor de figuurlijke zon.

Wordt vervolgd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten